Om oss

Scenkoll är Sveriges största utbudsdag för scenkonst för turné.
Den här utbudsdagen arrangerades första gången 1995 och har sedan 2003 varit på Culturen i Västerås.
(Du som har besökt oss förut vet att utbudsdagen kallats för Utbudsdagen – men från och med 2022 heter vi det vi tycker att alla ska få – nämligen ScenKOLL!)

På ScenKOLL möts 350 arrangörer från Mellansverige och över 50 producenter från hela landet på fem scener. Det blir en heldag med scenkonst för olika arrangörer – teaterföreningar, samlingslokaler (det är föreningar anslutna till Bygdegårdarnas Riksförbund, Riksorganisationen Folkets Hus och Parker och Riksföreningen Våra Gårdar), kulturföreningar, kommuner och andra intresserade arrangörer.

Även om ScenKOLL bara finns en dag om året – finns här på hemsidan en massa bra information till alla arrangörer hela tiden. Dessutom kan vi som arrangerar nås hela året – klicka bara på rubriken Kontakt här ovan.

Och vi som gör det är de regionala Riksteaterföreningarna Riksteatern Dalarna, Riksteatern Gotland, Riksteatern Gävleborg, Riksteatern Stockholms län, Riksteatern Sörmland, Riksteatern Uppsala län, Riksteatern Värmland, Riksteatern Västmanland, Riksteatern Örebro län, Riksteatern Östergötland och Bygdegårdarnas Riksförbund.

Nu får vi ScenKOLL!