Inför besöket

Välkomna till ScenKOLL på Culturen i Västerås – lördag 1 februari 2025!

Här hittar du all information inför ditt besök.

Programmet
Utbudsdagen börjar kl. 11.00 och sista presentation slutar kl. 18.30. Under dagen kommer det att visas smakprov ur olika föreställningar som finns presenterade i katalogen. Varje programpunkt är 20 minuter lång och däremellan är det 10 minuter att ta sig till nästa programpunkt. Du väljer fritt vilken presentation du vill se, men antalet platser i varje box (scen) är begränsat, dvs. det är inte säkert att du får plats där du vill. Tänk på att det är bra om ni i respektive förening sprider ut er på olika lokaler. Det mesta är live, men ibland kan det bli DVD-visning eller någon form av pratpresentation.
Hela programmet och även alla produktioner hittar du genom att klicka här.

Parkering
Finns utanför Culturen och i området Kopparlunden. Parkeringen är avgiftsbelagd och det finns parkeringsautomater på området.

Garderob
Det är begränsat garderobsutrymme, men klädhängare kommer att finnas uppställda till vänster vid entrén och vid Café Koppar (bredvid 4:e teatern). Garderoben är obevakad.

Ingen anmälan på plats – men namnskyltar att hämta
Du behöver inte anmäla dig vid ankomst till ScenKOLL, men hämta din namnskylt som ligger utlagd på ett antal bord i anslutning till vår reception, sorterade efter region. Namnskylten behövs för att få tillträde till dagens program samt måltider.

Information om produktionerna
Vi har samlat alla medverkande producenter i en lång lista som du hittar här. Klickar du produktionsnamnet leder den länken vidare till Scenkonstportalen med producentens egen information om produktioner.

Varför gör vissa grupper dubbla presentationer?
För att ingen deltagare ska missa något under sitt lunchpass dubbleras vissa presentationer.

WiFi
Fritt internet finns i byggnaden.
Nätverket heter Culturen-Electra-guest.
(inget lösenord krävs)

Mat – lunch och kaffe
Lunch och kvällsmacka ingår i deltagaravgiften. På lördag morgon/förmiddag finns det möjlighet, för den som så vill, att köpa kaffe i Café Koppar. I själva caféet (vid 4:e teatern) har de kontant- och kortbetalning. En station finns också vid Box 2. Där är det endast swishbetalning som gäller.

Lunch kommer att serveras kl. 12.30  och kl. 13.30. Lunchen kommer vara uppdelad och olika län äter på olika tider. Klockan 12.30 äter deltagare från Dalarna, Gävleborg, Värmland och Östergötland. Klockan 13.30 äter deltagare från Gotland, Stockholms län, Sörmland, Uppsala län, Västmanland, Örebro län samt deltagare från andra län.
Var vänlig och respektera de lunchtider ni fått er tilldelat.

Lunchen kommer att serveras inne på Culturen. Lunchen är gluten- och laktosfri. Vegetarisk- och vegankost hämtas i restaurangen.

Eftermiddagskaffe och kvällsmacka serveras på Culturen. Vegetarisk- och veganmacka hämtas i restaurangen.

Reception
Under hela dagen finns en bemannad reception, för frågor och funderingar, i den stora entréhallen.

Tillgänglighet
Det finns handikappanpassad entré, toalett, hiss samt parkering.

Mer om Culturen
Läs mer om Culturen genom att klicka här.